Afbeelding

Heren F.H.C. worden kampioen op de Jupitercup 2024!

Algemeen

In handballend Friesland staat het paasweekend al meer dan 30 jaar in het teken van de Jupitercup in Franeker. Sporthal de Trije biedt met vier sporthallen een perfect podium voor dit goed georganiseerde handbaltoernooi. Tijdens dit weekend komen Friese, Nederlandse, Duitse en Franse teams van jong tot oud in actie.

De Friese Handbal Combinatie, sinds 16 jaar een fusievereniging tussen oud SGK uit St.-Annaparochie en oud HV Stiens, was het paasweekend met maar liefst drie jeugdteams en drie seniorenteams aanwezig op de Jupitercup.

Het eerste herenteam van F.H.C. was tijdens de Jupitercup in topvorm. De 1e poulewedstrijd werd overtuigend gewonnen met 12 - 0. Dankzij uitstekend teamwerk slaagden ze erin om alle poulewedstrijden op dag 1 te winnen, waardoor ze op dag 2 begonnen met de halve finale.

De halve finale was een zenuwslopende strijd tegen het Franse French Connection die uiteindelijk gewonnen werd met 10 - 8. Voor het eerst stond het herenteam onder de naam van de Friese Handbal Combinatie in de finale van de Jupitercup.

Met overvolle tribunes waarop veel Friese supporters zaten begon F.H.C. de finale tegen het Franse Alvamez. F.H.C. ging vliegensvlug van start en begon met een 0 - 2 voorsprong. De Fransen kwamen met twee snelle tegenaanvallen ook net zo snel op 2 - 2, waarna de punten om en om in beide goals vielen. Met nog 10 minuten te spelen stond het 6 - 6 op het scorebord. Dankzij snelle aanvallen, tactisch verdedigen en geweldig keeperswerk, wist F.H.C. een voorsprong van 6 - 9 te pakken. Ondanks de achterstand gaven de Fransen niet op want de 7 - 9 volgde al snel. Na de penalty die voor 7 - 10 in het voordeel van F.H.C. zorgde, maakten de Fransen in de laatste minuut nog maar liefst twee doelpunten. Met een einduitslag van 9 - 10 won F.H.C. de Jupitercup.