Afbeelding

Toneeluitvoering ‘Jild is ek net alles’ Oude Leije

zaterdag 28 januari 2023 19:15

Toneelvereniging Hijum/Finkum is als goeie buur bereid gevonden nog eenmaal hun succesvolle klucht ‘Jild is ek net alles’ ten tonele te brengen. Zaterdag 28 januari kunt u ouderwets genieten van deze toneeluitvoering onder genot van een hapje en een drankje in dorpshuis Us Gebou te Alde Leie. De deuren zijn los vanaf 19.15 en met een aanmelding via Facebook of een mail naar info@usgebou.nl, bent u verzekerd van een prima plek in de sfeervolle zaal.

Ferdinand en Marie-Claire zijn al enige tijd uit elkaar. Tenminste, zij is al een tijdje weg maar definitief is het nog niet. Ferdinand is een vervelende, kribbige, respectloze en vrouwonvriendelijke man. Nadat de kinderen zijn uitgevlogen is dit negatieve stuk van Ferdinand enkel maar erger geworden en dat is de reden dat Marie-Claire hem heeft verlaten. Zij komt uit een welgestelde familie waar een hoop oud geld het mogelijk heeft gemaakt voor zichzelf een huis te kopen. Met Ferdinand gaat het na vertrek van zijn vrouw alleen maar slechter. Ontslag op zijn werk vanwege zijn vrouwonvriendelijkheid zorgt ervoor dat hij zijn hoge woonlasten niet meer kan betalen. Dochter Petra steunt haar vader waar het kan, en trekt tijdelijk bij vader in. Dan komt er een brief! Een tante uit Canada laat weten niet lang meer te zullen leven en wil dat haar erfenis absoluut niet in verkeerde handen valt. Daarom controleert ze op deze manier of Ferdinand en Marie-Claire nog een gelukkig gezin vormen. Maar…Ferdinand woont alleen en Marie Claire is weg. Hoe moet dat nou?!!

Ook zo nieuwsgierig hoe dit afloopt? Een beller is altijd sneller, ook aanmelden via 0624693010 kan. Toegang 8 euro (incl. een blokje kaas en de traditionele bitterballen).

Bestuur Us Gebou

Locatie