Tjerkepaad-fietstocht
Tjerkepaad-fietstocht

Tsjerkepaad-fietstocht langs vijftien kerken

zaterdag 2 juli 2022 9:30 t/m 17:15

Tsjerkepaad biedt iedere zaterdagmiddag tussen 2 juli en 10 september de ideale gelegenheid voor een fietstocht langs open kerken in Fryslân. Op zaterdag 2 juli wordt het nog extra bijzonder, want dan kunt u de hele dag benutten om vijftien kerken in Noordwest-Fryslân te bezoeken. 

Stichting Tsjerkepaad ontvangt deze dag gasten van de Kirchtürmtour in Ost-Friesland en heeft voor hen een fietsroute van veertig kilometer uitgestippeld. Ook alle andere belangstellenden zijn van harte welkom om mee te fietsen!

De dag begint om 9.30 uur met een ontvangst en een ochtendgebed in de Martinuskerk van Bitgum. Daarna kunt u op eigen tempo de route afleggen. Die voert langs plaatsen als Marsum, Deinum, Blessum, Baard, Easterlittens, Dronryp en Menaam. 

In de meeste kerken op de route is wel iets bijzonders te zien en te horen, zoals een expositie en/of orgelspel door bekende organisten. Met behulp van de kaart met fietsknooppunten kunt u het traject desgewenst inkorten. 

Aan het einde van de dag (17.15 uur) treffen alle deelnemers elkaar weer in Bitgum voor een afsluitende vesper. Meedoen kost 15 euro p.p., contant af te rekenen bij aanvang. Graag opgeven - voor 29 juni - bij Jan van der Meer, jjvdmeer@hetnet.nl tel. (0513) 431817 of (06) 512 76 003

Locatie

  • Martinuskerk


    0,Beetgum