Kom erbij dag!
Kom erbij dag!

Kom erbij en doe mee in Sint Annaparochie!

zaterdag 1 oktober 2022 11:00 tot 16:00

Op zaterdag 1 oktober bruist het in MFC Ons Huis van de activiteiten en workshops. Laat je verrassen door het aanbod van organisaties in de buurt en ontdek wat er in Sint Annaparochie allemaal te doen is. 

Workshops, ontmoeten, muziek maken en lezingen

Tussen 11.00-16.00 uur kun je doorlopend kennismaken met biljart, aansluiten bij de spellentafel, in de maakplaats werken met een 3d-printer en gekke foto’s maken met een green screen. Struin over de informatiemarkt, waar verschillende organisaties vertellen over hun dienstverlening en graag met je in gesprek gaan. Denk hierbij aan het Volwassenfonds sport & cultuur, de vrijwilligerscentrale van de Skûle, Stichting Welzijn Ouderen, de doarpskeamer van Stjoer, gesprekstafel (anti)discriminatie of het Digi-Taalhuis in de bibliotheek.

Programma

’s Ochtends zijn er verschillende workshops zoals samen schilderen, een workshop leer meer over medialogica (wat is de logica van het denken als je nieuws hoort en wanneer is iets eigenlijk een feit?) en drum mee op de djembés van Seewyn.

’s Middags barst het muzikale programma los. Jan de Vries treedt op met zijn Bildtse repertoire en neem je instrument mee, want na zijn optreden nodigt hij en Bouba Keita iedereen uit voor een gezamenlijke jamsessie. Tot slot kun je meezingen met het koor de Bûtesoerkers.
Andere workshops in de middag zijn ‘appe mei pake en beppe’, een workshop vilten, speeddaten over filosofie en een wandeling waarin je opzoek gaat naar stoepplantjes.


Kortom; kom erbij en doe mee! Meer informatie, ook over het specifieke programma, is te vinden op: Kom Erbij - dag | zaterdag 1 oktober 2022 | Bibliotheek Noord Fryslân (op-shop.nl).

Lokale partners

De Kom Erbij-dag is onderdeel van de Week tegen de Eenzaamheid, die plaats vindt van 29 september t/m 6 oktober. Deze week staat in het teken van ontmoeting en verbinding. De betrokken organisaties vind het belangrijk om hier een rol in te spelen. Het is een van de kernwaarden waar de bibliotheek naar streeft, namelijk om het hart van de samenleving te zijn, ontmoetingen te stimuleren en eenzaamheid bestrijden. Samen met Stjoer, de Skûle en de Bibliotheek, is het idee van een Kom erbij-dag met leuke activiteiten en workshops ontstaan. 

Het is een succesvol idee, want inmiddels zijn meer partijen aangesloten bij de Kom Erbij-dag. Zo zien we op 1 oktober St. Welzijn Ouderen, Seewyn Kunsteducatie, Gemeente Waadhoeke, Judy Hoekstra, Toegepast Psycholoog, Friesland College, Boukje Dijkman, Cognitieve Fitness, Humanitas, AZC locatie St.- Annaparochie, Stichting Bildts Aigene, Leen een Fries, In Balans, Ben Bruinsma, vrijwilliger natuurwandeling en Jan de Vries, muzikant. Allen zijn aanwezig en betrokken bij de Kom Erbij-dag. 

Locatie